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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  23/12/1998
Data da última atualização:  20/01/2020
Autoria:  NASCIMENTO, M. A.; CUNHA, A. C. R. da.
Afiliação:  MARIO A. NASCIMENTO, CNPTIA; ADRIANO C. R. DA CUNHA, IC/UNICAMP.
Título:  An experiment stemming non-traditional text.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: STRING PROCESSING AND INFORMATION RETRIEVAL: A SOUTH AMERICAN SYMPOSIUM, 1998, Santa Cruz de la Sierra. Proceedings... Los Alamitos: IEEE Computer Society, 1998.
Páginas:  p. 75-80.
DOI:  10.1109/SPIRE.1998.712985
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Stemming is a technique which aims to extract common suffixes of words. Thus, words which are literally different but have a commom stem, may be abstracted by their common stem. The underlying goal when using a stemming techniques is to improve recall, at the possible expense of precision loss. A well known technique for stemming text is Porter's algorithm, which is based on a set of rules extracted from the English language. In this paper, we argue that such an algorithm it is not efficient for non-traditional texts, e.g., one made up mainly of medical terms. We thus investigate the use of a technique, called Peak-and-Plateau, which is based on tries, and compare it to Porter's algorithm. Our experiments have shown that using Porter's algorithm or none at all makes no difference as far as precision and recall goes. On the other hand, using the Peak-and Plateau technique we improved recall by about 15% and decreased precision by an average of 40%. Moreover, it compressed the original text by 40% and the inverted file by 45%.
Palavras-Chave:  Recuperação de informação; Stemming.
Thesaurus Nal:  Information retrieval.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA7485 - 2UPCAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  25/01/2008
Data da última atualização:  05/01/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA FILHO, J. M. P.; COSTA, A. L. C.; SOARES, J. M.; PEREIRA, G. E.; SANTOS, J. de O.; ALENCAR, Y. C. L. de.
Afiliação:  Giuliano Elias Pereira, Embrapa Uva e Vinho; José Moacir Pinheiro Lima Filho, Embrapa Semi-Árido; André Luis Chaves Costa, Facepe/Embrapa Semi-Árido; José Monteiro Soares, Embrapa Semi-Árido; Juliana de Oliveira Santos, ITEP/CNPq/Embrapa Semi-Árido; Yitzhak Coelho Lins de Alencar, Facepe/Embrapa Semi-Árido.
Título:  Ecophysiological responses of the winegrape "Chenin Blan" under different irrigation management in the São Francisco River Valley.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Região do Vale do São Francisco; Transpiração.
Thesagro:  Fisiologia Vegetal; Fotossíntese; Irrigação; Manejo; Potencial Hídrico; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV9438 - 1UPCPL - --CD00139
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